kontakt@fundacjapanaceum.pl
We wtorek kulinarny – smaki świata 9 czerwca br. w „Płockim Centrum Osób Niepełnosprawnych – kulinarne ekspresje i muzyczno–artystyczne inspiracje w teatrze życia codziennego”, odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem „Podwieczorek na placu Pigalle”. |
Podczas spotkania przybliżona została kolebka sztuki kulinarnej czyli kuchnia francuska. Pod okiem instruktora wspólnie przygotowane zostały kolorowe tosty, skomponowane z bukietem warzyw wedle upodobań, a także lekki deser z budyniu i owoców. Podczas przygotowywania lekkich posiłków, jakimi cechuje się Francja, uczestnicy nabyli wiedzę z zakresu stosowania różnych metod obróbki termicznej produktów żywnościowych. Zwieńczeniem spotkania była wspólna degustacja w miłej i przyjaznej atmosferze. Serdecznie zapraszamy 16 czerwca 2015r. do Płockiego Centrum Osób Niepełnosprawnych – kulinarne ekspresje i muzyczno–artystyczne inspiracje w teatrze życia codziennego” na warsztaty „zumby”, które poprowadzi dyplomowany instruktor tańca pani Anna Fabiszewska. Działalność Płockiego Centrum Osób Niepełnosprawnych – kulinarne ekspresje i muzyczno–artystyczne inspiracje w teatrze życia codziennego” została dofinansowana przez Fundację „Fundusz Grantowy dla Płocka”. |